Menu Sluiten

De Theaterhulpcentrale van Garage TDI voorkomt lesuitval

Lesuitval door een zieke of verkouden leerkracht? De Theaterhulpcentrale van Drents JeugdTheater Garage TDI kan op korte termijn inspringen! Met een enthousiaste pool van theater- en dansdocenten springt de Theaterhulpcentrale in, zodat het reguliere lesprogramma door kan gaan. Garage TDI biedt de Theaterhulpcentrale aan voor de groepen 3 t/m 8 uit het basisonderwijs.

Foto (c) Hesterliena Wolthuis – Theaterhulpcentrale van Garage TDI

Met een team van zeven ervaren en energieke docenten, allen met een onderwijsbevoegdheid en een Verklaring Omtrent Gedrag kan Garage TDI op korte termijn inspringen. Met de kunstdisciplines theater, dans, muziek en beeldend volgt de Theaterhulpcentrale het reguliere lesprogramma, of delen van het lesprogramma, dat de uitvallende juf of meester die dag ook gegeven zou hebben. Nu behandeld vanuit een kunstperspectief. Bij Garage TDI staat leren vanuit de verbeelding centraal. Door middel van actieve werkvormen verplaatst de docent de lesstof van de tafel naar de vloer. Op deze manier zal de lesstof gevoeld, beleefd, gezien, geproefd en ervaren worden.

De dag is opgebouwd uit de volgende bouwstenen: ontmoeten, associëren, aanbieden, onderzoeken, maken, presenteren en reflecteren. De afgelopen maanden zijn de docenten van TDI getraind in het omzetten van lesstof uit het primair onderwijs naar diverse kunstvormen. Met de theater- en dansdocenten heeft Garage TDI een ‘koffer’ aan opdrachten, werkvormen en attributen gemaakt die een grote variatie kennen in dynamiek en concentratie. Deze koffer geeft hen tools om snel en doeltreffend de dag te kunnen vormgeven. Een eenvoudige lesoverdracht is voor de Theaterhulpcentrale genoeg om voor de leerlingen er een leerzame en bijzonder leuke dag van te maken.

De Theaterhulpcentrale inschakelen? Mail voor meer informatie naar educatie@garagetdi.nl of kijk op www.garagetdi.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.