Menu Sluiten

De SP wil dat foute huisjesmelkers aangepakt worden

Woningnood en een krimpend winkelbestand, maakt vastgoedinvesteerders creatief. Gebouwen splitsen en daar woningen van maken is zo’n creatieve oplossing. Om dat in goede banen te leiden moest de raad gisteravond beslissen over de “beheersverordening Woningsplitsing en Woningomzetting.”  

Leefbaarheid op peil houden     Deze verordening is nodig om het college de mogelijkheid te geven om “te kunnen sturen bij ongewenste ontwikkelingen voor woningsplitsing en woningomzetting, voor gebieden in de stad die onder een beheersverordening vallen.”  En te voorkomen dat door deze splitsingen “een woningaanbod met een matige woonkwaliteit, een verslechtering van de leefbaarheid in buurten en wijken en een onevenwichtige samenstelling van de woningvoorraad” ontstaat. Er was raadsbreed steun voor de aanpak door het college.

Foute huisjesmelkers     Bas Ananias (SP) nam de gelegenheid te baat om fel van leer te trekken tegen malafide huisjesmelkers. “Zij moeten aangesproken worden op hun foute gedrag.” Ananias pleitte voor een harde aanpak van huisjesmelkers en foute eigenaren. “Trek hun vergunning in,” was zijn oproep.

Wethouder Mirjam Pauwels zei dat deze beheersverordening een goed instrument is om de eventuele woningsplitsingen in goede banen te leiden en de leefbaarheid van wijken en buurten op peil te houden. Wethouder Pauwels, die wethouder Karin Dekker verving, gaf te kennen te weinig van het woning dossier te weten om Ananias te kunnen antwoorden. Maar zegde toe deze opmerking aan wethouder Dekker door te spelen voor de beantwoording.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.