De sneltrein Groningen – Randstad moet ook in Assen stoppen !

Plotseling duiken er allerlei berichten op dat de NS werkt aan plannen om een nieuwe sneltrein tussen Groningen en de Randstad niet in Assen te laten stoppen. De gemeenteraad van Assen is het daar uiteraard niet mee eens en besloot één en ander te verwoorden in een motie.

Niet stoppen in Assen     De NS heeft laten weten de reistijd tussen Groningen en de Randstad in de toekomst aanzienlijk te willen verkorten. Om die verkorting te bereiken zal er in Assen niet meer gestopt worden. Maar niet alleen in provincie Groningen wonen mensen die per trein naar de Randstad willen. “Het Noorden is groter dan alleen Groningen.” Een goed OV-netwerk van belang is voor Drenthe. Dus is er een goede en snelle treinverbinding nodig is voor Drenthe en Assen. Bovendien stappen in Assen veel mensen op uit de omringende gemeenten. De raad is dan ook van mening dat het zeer onwenselijk is dat Assen wordt over geslagen.

De motie draagt het college op, alles te doen wat nodig is om de aansluiting van Assen op een snelle en makkelijke treinverbinding naar de Randstad in stand te houden.

Gesprek met NS     Wethouder Harmke Vlieg zei blij te zijn met de motie. Binnenkort zal ik, samen met gedeputeerde Henk Brink, een gesprek hebben met Roger van Boxtel de hoogste baas van de NS. Daar zal ook het sneltrein-plan Groningen Randstad aan de orde komen. Ik zal duidelijk maken dat we in Assen niet geïnvesteerd hebben in een nieuw station en om de treinen er langs te laten rijden. Deze motie zal duidelijk maken dat Assen vindt dat snel van Groningen naar de Randstad prima is, maar alleen als er in Assen gestopt wordt.

De motie werd unaniem aangenomen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.