Menu Sluiten

De run op corona-polsbandjes blijft nog uit in Assen

Er is nog geen stormloop in de weekenden om een coronapolsbandje te halen bij de VVV in Assen. Afgelopen weekend werden er slechts achttien bandjes uitgegeven. Daarom worden er dit weekend een aantal aanpassingen gedaan.

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

Door: Esmée Söllner

Het eerste weekend was een succes, vertelt Kjeld Vosjan, binnenstadsregisseur van Assen. “Met meer dan 250 bandjes, moesten er zelfs bandjes bijgehaald worden en dat hadden we niet verwacht.” Er was ook een verklaring voor. In dat weekend vond het bockbierfestival plaatst waarbij deelnemers van café naar café hopten om bockbieren te proeven. Zo’n 170 deelnemers daarvan haalden een bandje.

Afgelopen weekend was het beduidend minder, slechts achttien bandjes werden er uitgegeven. Daarom worden er een aantal aanpassingen gedaan. Zo gaat het loket bij de VVV om 21.00 uur dicht. Verder gaat de organisatie extra communiceren naar de inwoners en de bezoekers dat het bandjessysteem er is.

Evalueren

Na het weekend evalueert de organisatie met de gemeente of het haalbaar is om de corona-polsbandjes te houden. “Als de mensen wegblijven is het financieel niet haalbaar om het loket open te houden. De kans is wel groot dat er met evenementen een pop-uploket komt, want het eerste weekend is ons goed bevallen”, vertelt Vosjan.

Sinds twee weken kunnen inwoners, maar ook toeristen, een bandje halen om zo het scannen van de QR-code te ontwijken in de horeca of in het museum. De polsbandjes is een samenwerking tussen Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen en Koninklijke Horeca Nederland Assen en is in afstemming met de gemeente. Het initiatief is begonnen om een stuk gastvrijheid te bieden naar de inwoners en der gasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.