Menu Sluiten

De rode loper ligt uit in de Drents-Friese Grensstreek

tijdens de eerste BELEEFweek in de regio van 2 – 5 september

Van 2 tot en met 5 september 2021 staat de Drents-Friese Grensstreek even helemaal in de schijnwerpers! IVN Natuureducatie organiseert samen met partners in het gebied voor de eerste keer een Beleefweek in dit gebied, met bijzondere georganiseerde excursies en hele leuke en verrassende individuele activiteiten. Zowel bewoners als bezoekers zijn van harte uitgenodigd om dit gebied eens op een andere manier te komen beleven of opnieuw te ontdekken. 

Foto © Aangeleverde foto

Bijzonder gebied op de grens van Drenthe en Friesland
De Drents-Friese Grensstreek herbergt een groot aantal natuurgebieden, prachtige dorpen, landgoederen en landerijen. De streek vormt een gaaf voorbeeld van een Drents esdorpenlandschap, rijk aan cultuurhistorische waarden. Je kunt nog steeds ervaren hoe het gebied ontstond. De BELEEFweek legt het accent op de bijzondere natuur, landschaps- en cultuurelementen. Het stelt inwoners en toeristen in staat om op een actieve manier (opnieuw) kennis te maken met deze streek.

Veel te beleven voor jong en oud
Er is een breed scala aan activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Op de website www.provincie.drenthe.nl/regionaallandschap staat het complete overzicht. Voor wie liever zelfstandig op pad wil, zetten we een groot aantal wandelingen en fietstochten bij elkaar. Ook ontwikkelden we speciale fietsroutes, waarbij je onderweg je picknick van streekproducten bij elkaar kunt sprokkelen. Neem dus gauw een kijkje op de site om te zien of er iets voor je tussen zit.

Start met veldsymposium in het Dwingelderveld
Op 2 september trappen we de BELEEFweek af met een veldsymposium op het Dwingelderveld. Zowel inwoners als toeristen kunnen dan op een ontspannen manier het gebied verkennen. Op de fiets en/of te voet bezoeken we verschillende locaties, waar deskundigen met de deelnemers in gesprek gaan over de ontwikkelingen in Nationaal Park Dwingelderveld. Deelname is gratis; wel is aanmelding nodig in verband met het regelen van fietsen en catering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.