Menu Sluiten

De raad stemt in met efficiënter beheer van het gemeentelijke vastgoed

Het beheer van het gemeentelijke vastgoed is de afgelopen tijd een paar maal aan de orde geweest. Donderdag moest de raad een besluitnemen over de nieuwe aanpak voor het beheer. Een besluit dat unaniem werd genomen.

Vastgoednota     Het doel van het voorstel is het beter managen van de gemeentelijke vastgoedportefeuille. Op basis van de vastgoednota kan een huisvestingsvraag van een maatschappelijke organisatie beter bijvoorbeeld worden, bijvoorbeeld zoals de aanvraag voor ruimte voor de voedselbank. De nota draagt ook bij aan een efficiënter beheer van het vastgoed als het gaat om onderhoud, verbouw en verduurzamen. Als alles bekend is, is het ook makkelijker om in bijzondere gevallen af te wijken van de bestaande regels. Het zal ongeveer anderhalf jaar duren voordat de vastgoednota geheel geïmplementeerd is.

Herhaling     Alles wat de fractie te melden hadden over de nota was in de Consulterende vergadering al aan de orde geweest. De meeste fracties herhaalden in een paar woorden hun standpunt nog maar eens. Bert Homan (VVD) betoogde nogmaals kritisch te kijken naar de zogenaamde overige gebouwen. Nu verkopen als het geen noodzakelijk bezit is, omdat de markt gunstig is. Cees Boonzaaijer (PLOP) benadrukte de noodzaak om goede afspraken te maken met partijen. Dat voorkomt dat panden, zoals café Markzicht, lange tijd leeg staan, omdat zaken niet duidelijk zijn. Hij pleitte ervoor om de sociale huurwoningen van de gemeente over te dragen aan een woningcorporatie en het zogenaamde strategische bezit met regelmaat tegen het licht te houden of het bezit nog wel strategisch is.     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.