Menu Sluiten

De raad stelt de nieuwe verordening Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugdhulp vast

Als Den Haag de regels verandert, moeten de gemeenteraden meestal de bijbehorende verordeningen wijzigen. Vanwege Haagse aanpassingen moest Assen de verordeningen Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugdhulp wijzigen. De raad stemde unaniem in met deze wijzigingen.

Hat waren wijzigingen die het door de gemeente Assen vastgestelde beleid nauwelijks beïnvloeden. Dat beleid blijft dus ongewijzigd. De veranderingen gaan vooral over het afsluiten van contracten met zorgleveranciers en de gezamenlijke inkoop door de Noord Drentse gemeenten. Een hamerstuk zou je denken. Maar toch waren er enkele partijen die nog wat te melden hadden.

Cindy Vorselman (PvdA) wilde weten hoe het zat met de concrete afspraken die het college zou maken met de leveranciers als het gaat om reparatie van hulpstukken en dergelijke. “Liggende criteria daarvoor vast in de aan te besteden bestekken?”

Martin Rasker (VVD) stelde vast dat door de nieuwe verordening er een goede mogelijkheid ontstaat te sturen op het beheersen van kosten. Volgens Remi Moes (D66) zal de gewijzigde verordening leiden tot “een goed balans tussen zorgkosten en zorg.” Martine Deen (lstD) was de mening toegedaan dat de toekomstige aanpak getuigde van vertrouwen in de organisaties waarmee wordt samengewerkt.

Wethouder Jan Broekema zei dat de nieuwe verordening de gemeente instaat, stelde de meest kwetsbare mensen te helpen. Er komen nadere regels voor service en onderhoud. Zodra die afspraken gemaakt zijn met de zorg leveranciers worden ze voorgelegd aan de adviesraden en de gemeenteraad. Als de afspraken na deze boordeling definitief worden, wordt het openbare informatie van de gemeente aan de burgers. Het juridische kader is nodig, maar het gaat ook vertrouwen tussen de leveranciers, de cliënten en de gemeente.

De gemeenteraad stemde unaniem in met het voorstel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.