De raad lijkt in te stemmen met een nieuwe Enkeerdbrug

Tijd de raadsvergadering van 5 september was de raad nog verdeeld. Bovendien moesten er zaken gedaan worden met een wethouder, die in gedachten al uit het college was gestapt. Afgelopen donderdag een volledig andere sfeer. Dus lijkt het er op dat de raad 21 november besluit geld beschikbaar te stellen voor een nieuwe brug.

Clemens Otto (50+) had gelezen dat alleen het bewegende deel van de brug versleten was. De rest is dus blijkbaar in een goede conditie. Hij bleef de vervanging veel geld vinden. Hij stelde voor de Enkeerdbrug en de Lonerbrug over te dragen aan de Provincie Drenthe, die daar dan wel een bedrag voor zouden moeten betalen. Luc Rengers (PvdA) stelde het college voor nog meer subsidiegelden bij de provincie te halen. Deze brug was immers ook voor de provincie Drenthe een belangrijk element in het recreatieve vaarwater. Tjerk Medemblik (ChrU) Vroeg zich af, gezien de ontwikkelingen in de aannemerswereld, of een nieuwe aanbesteding geen financieel voordeel op zou leveren. Hans Marskamp (GrL) stelde vast dat het proces om de brug te vervangen niet de schoonheidsprijs verdiende.

Wethouder Harmke Vlieg rekende af met een aantal misverstanden. Het vervangen van het beweegbare deel zou leiden tot een verouderde brug met een beperkte levensduur. “Deze brug zit in blessuretijd en moet vervangen worden.” Er wordt gesproken met de provincie Drenthe over de overnamen van De Enkeerdbrug en de Lonerbrug, omdat de provincie eigenaar is van de andere bruggen in het kanaal. Maar als die bruggen overgaan naar de provincie dan moet er “ook een bruidsschat mee” omdat de provincie dan ook het onderhoud voor de komende jaren moet bekostigen.

Het is maar de vraag of een nieuwe aanbesteding geld oplevert. Bovendien heeft de huidige aannemer ons 5 maanden uitstel gegund. En een nieuwe aanbesteding zou van ons een onbetrouwbare overheid maken. Meer geld bij de provincie halen zal niet lukken. We krijgen zeer waarschijnlijk al € 150.000, veel meer dan waar we op gerekend hadden.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.