Menu Sluiten

De raad is van mening, dat solidariteit is ieders eigen verantwoordelijkheid is

Volgens de SP heeft de coronacrisis aangetoond dat samenwerking en solidariteit onmisbaar zijn voor onze samenleving. Het is volgen de SP ook een taak van “de politiek om solidariteit te bevorderen en te organiseren.” Fractievoorzitter Jannie Drenthe stelt daarom voor een solidariteitsfonds op te richten.

Dat solidariteitsfonds heeft tot doel mensen die door financiële gevolgen van corona in de problemen komen te helpen. Het bijzondere van dat fonds is dat het in eerste instantie gevuld zou moeten worden door “het afdragen van de onkostenvergoeding van raadsleden.” Daarnaast wordt het fonds opengesteld voor donateurs dus “voor iedereen die wat kan missen.”

Het bezwaar van een aantal fracties is. Als de gemeente dit opricht is het een politiek orgaan. Dus was het voorstel van Marin Rasker (VVD) waarom richt uzelf niet zo’n fonds op.

Een andere opmerking was dat het niet de taak van de gemeenteraad is de besteding van de raadsvergoeding van raadsleden te bepalen. Bovendien is solidair zijn met mensen die het minder hebben ieders eigen verantwoordelijkheid.

Bert Wienen (ChrU) zei dat men zich beter bij bestaande fondsen, zoals de diaconieën van kerken kan aansluiten.

Bij de stemming bleek dat allen de twee leden van de SP voor de motie waren. De 31 andere raadsleden waren tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.