Menu Sluiten

De Nieuwe Kolk wijzigt openingstijden en stopt tijdelijk de theaterprogrammering vanwege de nieuwe coronamaatregelen

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van het kabinet, zoals aangekondigd op vrijdag 26 november, heeft DNK moeten besluiten om de theaterprogrammering te annuleren tot 19 december 2021. ‘Onze belangrijkste drijfveer voor deze verregaande maatregel is de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers’, aldus directeur Hanneke Bruggeman. De deuren van DNK blijven dagelijks geopend tot 17.00 uur voor bezoekers van de bibliotheek, de bioscoop en voor besloten verhuringen op 1,5 meter afstand.

Foto © Omroep Assen


Consequenties voor de programmering

De programmering van de bioscoop zal in de middag worden aangepast voor de periode tot 19 december, om een zo breed mogelijke agenda aan films aan te blijven bieden voor jong en oud. Alle films zullen voor 17.00 uur afgelopen zijn en bezoekers zijn nog steeds verplicht om bij bezoek hun coronatoegangsbewijs en legitimatie te tonen. De capaciteit van de filmzalen is terug gebracht naar 1/3 van per zaal, om de 1,5 meter maatregelen goed te kunnen waarborgen.

Het theater zou volgende week beginnen aan de elfde week van haar seizoen, na driekwart jaar gesloten te zijn vorig seizoen. Op de theateragenda stonden in de periode tot 19 december zes matinées gepland, waarvan een deel pas na 17:00 uur zouden zijn afgelopen. Deze konden bovendien alleen doorgang vinden met een beperkte zaalcapaciteit, wat ook financieel een grote, negatieve impact zou hebben. In het kader van veiligheid en duidelijkheid heeft DNK besloten om de gehele theaterprogrammering te annuleren tot 19 december.


Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het virus wordt bekeken of de theaterzalen na 19 december ook daadwerkelijk weer open kunnen voor podiumprogrammering. Voorstellingen en concerten worden in lijn met de brancheafspraken geannuleerd. Bezoekers ontvangen hun geld retour op hun rekening terug of als tegoed op hun account.

Bibliotheek

De bibliotheek van DNK is vanaf 28 november tot 19 december geopend tot 17.00 uur. Er is bewust gekozen om de bibliotheek eerder te sluiten dan binnen de maatregelen is toegestaan. Dit in verband met de sluiting van alle andere voorzieningen, detailhandel en horeca in de stad en in De Nieuwe Kolk zelf.

Bij bezoek is het dragen van een mondkapje en de 1,5 meter maatregel vanaf dan weer van kracht. Om de 1,5 meter afstand goed te kunnen waarborgen, vragen we iedere bezoeker om een winkelmandje mee naar binnen te nemen. Omdat er momenteel wordt verbouwd in de bibliotheek, is het toegestane aantal bezoekers van 30 per keer hierop aangepast. Groepsbezoek is in de betreffende periode helaas niet mogelijk, wel blijft een beperkt aantal studie- en werkplekken open.