Menu Sluiten

De Lichtbaak krijgt steun van Jeugdeducatiefonds

De Lichtbaak wordt gecertificeerd partner van het Jeugdeducatiefonds. De school kan voortaan rekenen op financiële ondersteuning voor kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. Al eerder is in Assen Jenaplan Kindcentrum De Vuurvogel gecertificeerd.

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Dat is goed voor het kind en goed voor de samenleving.

Foto (c) Aangeleverde foto

Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds: ‘Het creëren van gelijke kansen voor ieder kind is van groot belang. Armoede kan ertoe leiden dat er stress en zorgen in een gezin zijn, dat er weinig aandacht voor school is. Armoede leidt vaak tot een lagere vervolgopleiding dan wat het kind eigenlijk aan kan. Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties. Wij zijn dan ook heel blij dat we De Lichtbaak als partner mogen verwelkomen. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Samen gaan we proberen de wereld van de leerlingen nog een beetje mooier te maken.’

Schoolleider Petra Oldenbeuving is erg blij nu gebruik te kunnen maken van de ondersteuning door het Jeugdeducatiefonds: ‘Hierdoor kunnen wij nog beter zorgen voor gelijke ontwikkelkansen voor de kinderen binnen onze school. Wij vinden het belangrijk, dat elk kind de optimale mogelijkheid krijgt geboden om zijn talenten in te kunnen zetten en te kunnen ontwikkelen. Hiervoor mag geldgebrek van de ouders/verzorgers nooit een probleem vormen. In praktijk blijkt dit soms wel het geval te zijn. Door het Jeugdeducatiefonds kunnen wij als school deze gelijke kansen veel meer mogelijk maken.’

Het Jeugdeducatiefonds wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de ABN AMRO, Stichting Kinderpostzegels, particuliere giften en de Klasgenoten van het fonds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.