De impact van pesten

Vaya Drent uit Assen helpt en informeert in haar boek op het gebied van pesten

Het boek ‘Trap door gesloten kamers – De impact van een psychose als gevolg van pesten’ van Vaya Drent slaat in als een bom. Deze zwaarbeladen autobiografische roman biedt een lezen een duidelijk perspectief op de gevolgen van pesten. Deze aangrijpende roman wordt sinds vrijdag 21 februari 2020 uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Foto (c) Aangeleverde foto

De vraag doet zich voor of de tegenwoordige tijd meer pijn doet dan het verleden. Gedurende de puberteit zijn we op zoek naar onszelf, terwijl we ernstig rekening houden met de ander. Juist ten tijde van het opbouwen van de eigen, unieke identiteit, kunnen ernstige scheuren ontstaan in het zelfbeeld. Pesten, al dan niet op de middelbare school, is en blijft een onderwerp dat ons aangrijpt. Hetzij slachtoffer, hetzij dader. In geval van een psychische kwetsbaarheid kan door het pestverleden een psychose ontwikkeld worden. Op deze manier probeert Carola zich te handhaven, terwijl werkelijkheid en onwerkelijkheid door elkaar heen gaan lopen. Een schreeuw om hulp en vooral begrip van de omgeving.

Zoals de samenvatting al suggereert, blijft inzake dit boek, de echte naam van de auteur buiten beeld. Er is moed voor nodig om puur vanuit jezelf een verhaal te vertellen; al helemaal wanneer de identiteit van de persoon erachter verscholen dient te worden. Dit gegeven, het gebrek aan identiteit, toont aan dat er des te meer emotionele waarde en kracht vanuit gaan. Ook al spreekt de actualiteit van het onderwerp voor zich en lijkt het een vanzelfsprekend onderwerp in de media. Gedurende haar leven is meerdere malen gevraagd of zij haar ervaringen zou willen verwerken in een boek. Juist de urgentie rondom het onderwerp in combinatie met de psychiatrie, heeft haar doen besluiten om haar verhaal letterlijk in de wereld te duwen.

Boekgegevens

Titel: Trap door gesloten kamers – De impact van een psychose als gevolg van pesten
Auteur: Vaya Drent
Verschijningsdatum: 21-02-2020
Aantal pagina’s: 168
ISBN: 9789463894449
Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: € 19,99
Uitvoering Paperback

  • inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.