De IJsbaan in Hoogeveen kraakt, wat zijn de kansen voor Assen?

De IJsbaanplannen van de gemeente Hoogeveen zijn door de Hoogeveense  rekenkamer afgeschoten. Het is een plan gebaseerd op een slechte procedure met een onzekere financiële toekomst. Is dit een herkansing voor Assen?

Remi Moes (D66) wilde van het college weten of de ontwikkelingen in Hoogeveen gevolgen hebben voor de plannen van Assen. En of de provinciale subsidie van 5 miljoen euro nog in Assen terecht kan komen. “Staat assen in de startblokken?”

Wethouder Roald Leemrijse zei dat Assen permanent in de startblokken staat en let op iedere kans die zich voordoet. Op dit moment zijn we tevreden met de samenwerking met de private ontwikkelaars.

Maar de bal (helaas geen schaatsterm) ligt bij Hoogeveen. Wat gaat daar gebeuren en vervolgens is de provincie, die de euro’s beschikbaar stelt, weer aanzet. Maar het is duidelijk dat de raad nog steeds positief staat tegen over de ontwikkelingen in Assen. De wethouder zegde toe de sfeer in de raad aan de Asser plannenmakers en investeerders te zullen doorgeven.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.