Menu Sluiten

De Huns USA

Het boek De Huns (thriller, avontuur) wordt op 29 mei 2020 officieel uitgebracht in Amerika.
Het eerste exemplaar van de US versie wordt uitgereikt aan gedeputeerde Cees Bijl van provincie Drenthe.

De vertaling van het boek naar het Engels (US) is tot stand gekomen dankzij een exportbijdrage van de Provincie Drenthe.
Het is vrij uniek dat een Nederlands boek een vertaling en publicatie krijgt in Amerika.

boekcover The Huns USA front Foto (c) Aangeleverde foto

Informatie over het boek en het verhaal:

Op de website www.dehuns.nl is veel te vinden. Verhaallijn, karakters, locaties, podcast (proefaflevering voor radio hoorspel).

Totstandkoming boek vertaling en US versie:
Het is een verhaal dat iedereen (16+) die interesse heeft in avontuur en historie kan lezen. Om voor het boek een breder bereik te krijgen was uitbrengen in Amerika een interessante optie. Amerikanen zijn gek op Vincent van Gogh en de Nederlandse cultuur.
Voor vele Amerikanen ligt in Nederland de roots. Het boek draagt ertoe bij dat Drenthe op de (wereld)kaart komt.
Dankzij een (export)steunbijdrage van de Provincie Drenthe is de vertaling gerealiseerd.

Synopsis:

Een mysterieus hunebed van 5000 jaar oud in het Drentse landschap en een trechterbekervolk 5000 jaar geleden, schilder Vincent van Gogh in Nieuw Amsterdam (1885), de Drentse predikant Johan Picardt (1600-1670) die 400 jaar geleden een omstreden boek heeft geschreven over het ontstaan van Drenthe en de hunebedden. In de eerste druk (1650) staan handgeschreven aantekeningen over een hunebed waarin zich een mysterie schuilt. Tevens geeft het 400 jaar oude boek aanwijzingen dat er toen al aardbevingen waren… (terwijl er toen zeker nog geen gasboringen waren). En Picardt heeft het in die tijd al over een zekere edelman “Beau Pasteur” en “Bouclier Erman” die in Drenthe op bezoek zou zijn. De betekenis van deze namen uit het Frans zijn ‘mooie dominee en schilderman’. Dit zijn de pseudoniemen, bijnamen van Vincent van Gogh. Dit verband is uiterst bizar gelet op het feit dat er tussen beide heren 250 jaar tijdsverschil zit. Wat kan Picardt in zijn tijd al geweten hebben over Vincent van Gogh en het mysterieuze hunebed. Archeoloog Danny de Vries (2018) komt een en ander op het spoor en raakt verstrikt in een complot met tentakels tot in het Vaticaan.

Onderliggende verhaallijn, de boodschap:

Wie of wat zijn de Huns?

Kent u bijvoorbeeld Attila de Hun? Begin 5e eeuw voerde deze Euraziaat een kruistocht door Europa en maakte alles en iedereen een kopje kleiner. Attila was een barbaar maar ook een leider, een strateeg, een visionair. Zo zijn er nog velen, ook vandaag de dag…

Wereldleiders, machthebbers, politici, vooraanstaande geestelijken, CEO’s van grote bedrijven.

Velen van hen zijn corrupt, grote graaiers, dictators, zakkenvullers, machtswellustige psychopaten.

De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. Ook de kloof tussen invloedrijk en ondergeschikt.

De wereld staat in de fik; oorlogen, geweld, onderdrukking, terrorisme, milieu delicten, afvalbergen, luchtvervuiling, natuurrampen.

De Huns staan symbool voor de lonely-few op deze wereld, de rijken der aarde. 25 Personen bezitten net zoveel kapitaal als 50% van de armste wereldbevolking. Zij bezitten geld, kennis en macht, hebben controle over de tijd. En ze worden steeds rijken. De kloof wordt steeds groter. Iedereen kent er wel een, soms duidelijk aanwezig, soms niet zichtbaar, geniepig onder de radar.

Het wrange is dat we met z’n allen deze Huns in het zadel houden, onze eigen ondergang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.