Menu Sluiten

De Herenboeren staan in de startblokken

Herenboeren is een landelijke beweging gericht op het samen duurzaam voedsel verbouwen. In Assen is het initiatief 2 jaar geleden opgepakt en onder de naam ‘Hof van Rhee’ gaat deze Herenboerderij van start.

Foto (c) Aangeleverde foto

Samen met anderen duurzaam je eigen voedsel verbouwen, dat sloot helemaal aan bij het verlangen van Hans en Anita Marskamp. Zij zijn in 2018 gaan verkennen of dit onder de vlag van Herenboeren Nederland ook in Assen levensvatbaarheid zou hebben. Zou het in Assen lukken om een coöperatie van ongeveer 200 huishoudens (500 monden) op te richten, 20 ha grond te pachten en een Herenboerderij op te richten? In korte tijd hadden ze een mooie kartrekkersploeg bij elkaar gevonden. Deze groep heeft 2 jaar lang alle voorbereidingen gedaan en er aan getrokken dat er voldoende leden kwamen en dat er grond beschikbaar kwam. Dat is allemaal gelukt, 14 oktober is de coöperatie officieel opgericht en 1 november zijn de Herenboeren Assen de pachter van 20 ha landbouwgrond in Rhee. Een feestje voor alle leden, maar vooral voor de kartrekkersgroep die hiermee hun inspanningen beloond zien. De ‘Hof van Rhee’ kan van start, de schop kan de grond in!

De boer, Henk Boer, is inmiddels al begonnen met de werkzaamheden op het land. Er zullen fruitbomen komen, een grote kas, 50 soorten groenten en fruit verbouwd gaan worden en ook kippen, varkens en koeien gehouden worden. Alles duurzaam, minimaal biologisch en voor het afnemen komt er geen supermarkt of transport meer tussen: de Herenboeren halen zelf rechtstreeks van de boerderij hun voedsel op. Wilt u op de hoogte blijven dan kan dat via de maandelijkse nieuwsbrief. Aanmelden kan ook, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. Meer informatie vindt u op: www.herenboerenassen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.