Menu Sluiten

De Herenboeren overtreden de wet, CDA-fractie wil actie

In het Dagblad van het Noorden werd gemeld dat de Herenboeren het land hadden gescheurd buiten we wettelijk toegestane termijn. De fractie van het CDA is van mening dat de wet is overtreden. Een overtreden dat door het college is gedoogd, omdat de Herenboeren blijkbaar een voorkeurspositie hebben.

Voorkeurspositie     “Deze voorkeurspositie acht het CDA een betreurenswaardige stap,” betoogt fractievoorzitter Ronald Witteman. Hij wil dus weten wat het college hiervan vindt, omdat hij van mening is dat de woordvoerder van de gemeente Assen dit voorval “gebagatelliseerd heeft.” “Dit vinden wij extra wrang als je bedenkt dat deze gedoog actie in geen verhouding staat tot het wellicht moeten inkrimpen van de veestapel van de vertrokken boeren die zich wel moeten houden aan de grondgebonden wetgeving.”

Overtreding = sancties    Volgens Witteman moet elke boer op de hoogte zijn van de wetgeving omtrent scheuren van grond en “derhalve bij overtreding van dit gebod ernstige sancties opgelegd krijgt.” Het binnen de EU-regels afwijken van de regels kan de betreffende boer zelfs ontnomen worden evenals de van rijkswege financiële bedrijfsondersteuning.  

“Voor ons is het duidelijk, dit gedoogbeleid moet onmiddellijk teruggedraaid worden,” zegt een geïrriteerde Ronald Witteman.      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.