Menu Sluiten

De “Goede-Doelen-Foute-Truien-Kerstviering-Dag” van CS Vincent van Gogh

Op vrijdag 20 december wordt op locatie Lariks van scholengemeenschap CS Vincent van Gogh alles uit de kast gehaald om het goede doel van dit jaar, de Alpe d’Huzes, in het daglicht te zetten. Op veel creatieve manieren wordt geld ingezameld met als doel Alpe d’Huzes met een mooie eindopbrengst te sponsoren. Het belooft een gezellige en actieve dag te worden!

Foto (c) Aangeleverde foto

Op de laatste schooldag van het jaar vieren leerlingen en medewerkers van CS Vincent van Gogh altijd samen de kerstboodschap. Het is belangrijk om tijdens deze bijzondere dagen aan het eind van het jaar even stil te staan bij jezelf, de wereld om je heen en mensen die ziek zijn of het om andere redenen moeilijk hebben. Hoe wordt nu eigenlijk praktisch inhoud geven aan de Christelijke identiteit van Vincent? Tijdens een feestelijk kerstontbijt overdenken leerlingen en docenten dit vraagstuk samen en gedurende de rest van de dag wordt dit in de praktijk gebracht.

De leerlingen van de klassen 1 en 2 beginnen al om 9 uur aan een Sponsorloop in het Lariksbos, al dan niet in een ‘foute kersttrui’. Ze rennen zoveel mogelijk geld bij elkaar voor Alpe d’Huzes. Hierna gaan ze eten, hun viering houden en daarna aan andere activiteiten deelnemen; bijvoorbeeld de gezellige kerstmarkt, waar ze omgoten met livemuziek lekkere dingen kunnen kopen, mee kunnen doen aan prijsvragen of een ludieke groepsfoto kunnen laten maken. Ondertussen hebben de leerlingen van de overige klassen al ontbeten en gaan die bijvoorbeeld een sponsorloop doen, meedoen met een workshop (dansen, gamen, de sterrenkoepel en nog veel meer) of op de kerstmarkt hun waar verkopen. Leerlingen kunnen natuurlijk ook gewoon samen met klasgenoten of bezoekende familie over de kerstmarkt lopen. De leerlingen en medewerkers van CS Vincent van Gogh hopen zo samen de opbrengst voor Alpe d’HuZes zo groot mogelijk te maken!

Ouders en andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om deze bijzondere dag te komen vieren. Kom een kijkje nemen op de kerstmarkt van 10.30 uur tot 12.30 uur! 

Adres: Selma Lagerlöflaan 3, 9406 KB Assen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.