De gemeente trekt de portemonnee voor evenementen

Evenementen zijn een belangrijke aanjager voor reuring in de (binnen)stad. Bovendien zijn een belangrijke economische factor. Voor het college alle reden om een aantal evenementen financieel te ondersteunen.

B en W hebben besloten geld beschikbaar te stellen voor een groot aantal evenementen in de stad. Zo mag de organisatie van de Motorcross GP/Grand Prix of Nations op een bijdrage van 50.000 euro rekenen. Voor het Jeugdtheaterfestival Art of Wonder, dat door Garage TDI wordt georganiseerd, heeft het college 35.000 euro beschikbaar gesteld. Maar ook voor andere bekende Asser evenementen als Art Explosion, het Preuvenement en de viering van Koningsdag hebben B en W geld opzij gezet.

De TTR run en verschillende hardloopwedstrijden kunnen rekenen op € 20.000. Het Open Dutch Showcorps Championship krijgt € 5.000. Het geschiedenis festival georganiseerd door het Drents Archief staat voor € 5.000 in de boeken. Aan de Sinterklaas intocht en de speculaasconcerten draagt de gemeente € 20.000 bij.

De genoemde evenementen zijn slechts een greep uit de evenementen die een bijdrage krijgen. Er valt dit jaar dus weer veel te beleven in Assen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.