Menu Sluiten

De avondschool is van Start!

In de ondersteuning van laaggeletterheid is in Assen de Avondschool van start gegaan. Elke dinsdag avond tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen Assenaren ondersteuning krijgen op het gebied van Autotheorie, voel je goed, wie ben ik & wat kan ik [o.a. solliciteren].

Maar nog veel meer! Vele Assenaren hebben zich gemeld als vrijwilliger. En als organisatie zijn wij daar erg blij mee, want zonder hun is de Avondschool niet mogelijk.

Foto (c) Aangeleverde foto

De eerste 6 zijn dinsdag 21 januari van start gegaan en hebben veel zin om de komende tijd in een rustig tempo de deelnemers te helpen. Maar er zijn nog meer vrijwilligers dus wij zouden meer groepen kunnen starten. Denk hierbij aan thema’s als: leren omgaan met de computer, HCCP, koken, spreken en luisteren en omgaan met geld. Mocht jou thema er niet tussen zitten, geen probleem neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Voor wie is de avondschool?
Voor iedereen die verder wil komen, maar zonder druk, zonder stress en niet te schools. Voor Assenaren die voor hun werk of zomaar iets nieuws willen leren, maar liefst zonder boeken en in eigen tempo. Voor jong en oud die weinig geld hebben, maar wel wat willen.

Dit doe je samen met anderen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Wanneer ben je laaggeletterd?
Laaggeletterdheid is een term voor mensen die grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Mensen die laaggeletterd zijn, zijn geen analfabeten. Ze kunnen wel lezen en schrijven, maar beheersen niet het eindniveau vmbo of niveau mbo-2/3.

Mensen die laaggeletterd zijn hebben onder meer moeite met:
Formulieren invullen (zorgtoeslag, belasting, etc.)
Straatnaamborden lezen, reizen met openbaar vervoer
Voorlezen aan (klein)kinderen
Pinnen en digitaal betalen
Werken met de computer, solliciteren
Begrijpen van informatie over gezondheid en zorg

Nederland en ook Assen kent een hele grote groep en je bent dus niet alleen! Maar loop je ergens tegen aan en wil je daarbij hulp neem dan contact met ons op via: taalhuis@dnk.nl, 06-13938519 of 06-51178370

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.