Menu Sluiten

De Arnoud Magnin Wintercross, dit jaar op 2 februari! Nu met een (nog) mooier parcours!

Loopgroep De Drentsche Aa uit Zuidlaren organiseert al vele jaren op de eerste zondag van februari de inmiddels welbekende Arnoud Magnin Wintercross. Dit jaar vindt dit mooie evenement plaats op zondag 2 februari!

Het wordt dus weer 4 of 8 km bikkelen door het winterse Drentsche landschap op geaccidenteerd terrein. Deze cross trekt elk jaar vele recreatielopers en wedstrijdlopers die het zware werk niet schuwen.

Foto (c) Aangeleverde foto

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe, wederom prachtige route door het welbekende natuurgebied rond Schipborg en de Drentsche Aa.

De 8 km wedstrijd maakt al weer vele jaren deel uit van de Rabocup Assen en Noord-Drenthe.

Deze Rabocup Assen en Noord Drenthe is een Loopcircuit, dat door diverse
verenigingen (loopgroepen) in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn wordt georganiseerd. Verspreid over het hele jaar worden negen wedstrijden gehouden.

De Arnoud Magnin Winter Cross is de eerste wedstrijdin het Rabocup circuit van 2020. Voor deelnemers die aan meerdere evenementen van het Loopcircuit gaan deelnemen geldt er een klassement.

De afgelopen jaren heeft de cross zich mogen verheugen in een stijgende belangstelling, dit alles heeft ongetwijfeld te maken met de toevoeging aan het Loopcircuit Rabocup Assen en Noord Drenthe en de groeiende naamsbekendheid hiervan. De organisatie hoopt natuurlijk dat deze positieve (groei)trend zich dit jaar gaat doorzetten. Sinds twee jaar maakt de bekende Zuidlaardermarktloop, welke ook door de Loopgroep de Drentsche Aa wordt georganiseerd, ook deel uit van het Loopcircuit.

Loopgroep De Drentsche Aa eert haar oud hoofd-trainer en mede-oprichter Arnoud Magnin, die in 2007 overleed, met de naamgeving van deze cross.

Voor-inschrijving is mogelijk tot en met 29 januari 2020 via
www.inschrijven.nl.

De na-inschrijving is mogelijk tot een half uur voor het startschot, dat om 10.00 uur gelost wordt. Plaats van handeling is de omgeving van de sportvelden de Wenakkers, Randweg 3 in Zuidlaren. De accommodatie van de voetbalclub Zuidlaren wordt gebruikt als kleed-en douchegelegenheid. De start van zowel de 4 als de 8 km is aan de nabij gelegen Zeegserweg.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.rabocupassenennoorddrenthe.nl en www.loopgroepdedrentscheaa.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.