Menu Sluiten

Dansstudio verplaatst lessen naar buiten!

Na 8 weken binnen zitten wordt er eindelijk weer gedanst! De juffen en dansers van Dansstudio Jan Postema konden niet meer wachten. Normaal gesproken dansen zij binnen in studio’s met spiegels, geluidsinstallatie en een balletvloer.

Toen de minister-president vertelde dat er buiten weer gesport mag worden, zijn de docenten direct aan de slag gegaan met een plan. Dat plan is nu werkelijkheid: vanaf vanmiddag wordt er op de parkeerplaats naast de fitness studio gedanst door jong én oud.

Foto (c) Aangeleverde foto

Bedrijfsleider, Tessa de Wilde, vertelt: “We hebben de parkeerplaats helemaal netjes gemaakt en grote hoepels van PVC in elkaar gezet. Daarin kunnen de dansers staan en zo behouden we 1,5 meter afstand.”

Afgelopen donderdag deed de Dansstudio een try-out met een aantal wedstrijdteams. De dansers en hun ouders ontvingen een protocol en aanrijroute. Eenmaal aangekomen stonden de juffen enthousiast te wachten op hun leerlingen.

“Het was echt feest! Dansen is een groot onderdeel van ons leven: we hebben erg naar dit moment uitgekeken.” Maar niet alleen was het leuk voor de dansers: “Mensen die door de Zeilmakerstraat reden, begonnen te toeteren en zwaaien. We merken dat iedereen blij is dat het ‘normale leven’ weer een beetje begint. De dansende kinderen staan symbool voor de weg terug naar normaal. Dit geeft mensen hoop!” aldus Tessa de Wilde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.