Menu Sluiten

Cursussen Huus van de Taol beginnen weer in september

Al jaren verzorgt streektaalorganisatie Huus van de Taol cursussen over de Drentse taal en cultuur. Dik een jaar heeft het cursuswerk stilgelegen, maar vanaf september hoopt de streektaalorganisatie het nieuwe cursusseizoen op te starten. Vanaf nu kunt u zich hiervoor opgeven. Natuurlijk gelden voor deze cursussen de richtlijnen die tegen die tijd van kracht zijn.

De cursussen zijn geschikt voor nieuwkomers in onze provincie, maar zijn ook de moeite waard voor geboren en getogen Drenten.

Foto © Aangeleverde foto

Het cursusaanbod bestaat uit:
Moi!-cursus: drie avonden waar u meer te weten komt over Drenthe, de inwoners, taal en cultuur.
Drenthecursus: deze cursus omvat acht lesavonden en gaat verder in op muziek, tradities, literatuur en de achtergronden van de streektaal.
-Heeft u er nog geen genoeg van na de Drenthecursus? Wilt u nog verder de diepte in met de taal, muziek en literatuur? Dan is zes avonden Dieper deur Drenthe aan u besteed. Vanaf begin 2022 heeft deze cursus een nieuw jasje en kan deze weer door heel Drenthe gegeven worden.
Spellingcursus: na deze cursus kunt u schrijven in de officeel door de provincie vastgestelde Drentse spelling.

Alle cursussen worden verzorgd door kundige, door het Huus opgeleide docenten verzorgd. Vaak verschilt een cursus in Borger van een cursus in Dwingeloo, omdat de docent uit de omgeving komt en daardoor ook juist het Drents uit de lokale omgeving aan bod laat komen.

Een cursus kan starten bij genoeg animo: zijn er minimaal 12 cursist, dan kan de cursus starten. Uw interesse voor een cursus kunt u doorgeven via de website www.huusvandetaol.nl/cursussen of telefonisch via 0593-371010.

Wanneer u namens een dorps- of wijkvereniging, bibliotheek of andere organisatie interesse heeft in een cursus van het Huus van de Taol bent u ook van harte welkom dit door te geven via bovenstaande contactmogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.