Menu Sluiten

Cultuur en sport bereikbaar voor minima door vouchers

De gemeente Assen lanceert vandaag de Sport & Cultuur webshop www.meedoeninassen.nl. Dat betekent minimaal een half jaar sporten of kosteloos naar het theater of een museum voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimumloon.

Inwoners (18+) met een minimum inkomen kunnen dit jaar voor een tegoed van €150,- kiezen uit een uitgebreid sport & cultuur aanbod. Het sport- en cultuurvoucher is onderdeel van de herstelagenda “Assen na Corona” die de raad in het najaar heeft vastgesteld.

Sport- en cultuurtegoed     De inwoners die voor een voucher in aanmerking komen, met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum ontvangen deze week van Werkplein Drentse Aa (WPDA) een brief om zich voor het sport- en cultuurtegoed aan te melden. Andere inwoners die mogelijk in aanmerking komen voor deze regeling, kunnen het tegoed aanvragen via www.meedoeninassen.nl. Na aanmelding kan men kiezen uit een breed aanbod van verenigingen en organisaties op het gebied van sport en cultuur. Het aanbod groeit ook nog steeds. De bibliotheek in De Nieuwe Kolk biedt digitale ondersteuning bij het aanvragen van het sport- en cultuurtegoed.

“We gaan bekijken of deze vouchers kunnen helpen om meer mensen met een minimuminkomen deel te laten nemen aan sport, cultuur of sociaal maatschappelijke activiteiten.” zegt wethouder Jan Broekema. “Op basis van de ervaring die we nu met deze vouchers opdoen, kunnen we bepalen of we hier een vervolg aan geven en op welke manier.”

Wethouder Bob Bergsma vult aan: “Meedoen aan sport en culturele activiteiten is ontzettend belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Daarnaast is het voor de sport en cultuur verenigingen en organisaties een mooie manier om met nieuwe leden in contact te komen.”

Deelnemende partijen     Het aanbod van verenigingen en organisaties waar inwoners uit kunnen kiezen is zeer divers. Sport- en dansscholen, voetbalverenigingen, maar ook popkoren, de 4Mijl van Assen en cultuurorganisaties hebben zich al aangemeld en het aanbod groeit alleen maar. Verenigingen en organisaties die ook graag een aanbod willen delen, kunnen zich aanmelden via www.meedoeninassen.nl