Menu Sluiten

Culturele seizoen Assen start tijdens Drentse Uitmaand

In september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen. We kunnen weer culturele workshops en cursussen volgen en voorstellingen, evenementen, musea en theaters bezoeken. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar.

foto campagnebeeld Drentse Uitmaand 2021 © Thomas van Holsteijn

In Assen is van 3 t/m 26 september is de muziektheatervoorstelling Muskee, So Many Roads te zien in de tuin van De Ondernemersfabriek Assen. Een voorstelling over het leven van blueszanger Harry Muskee. Op zondag 5 september wordt Assen omgetoverd tot openluchtpodium tijdens Gluren bij de Buren. Lokale artiesten vertonen dan hun kunsten in de tuinen van Assenaren. Op 17 t/m 19 september staat Assen vindt het jeugdtheaterfestival Art of Wonder plaats.

Wie tussen 28 augustus en 19 september een wandeling maakt langs De Vaart kan genieten van verschillende kunstwerken tijdens Kunst aan de Vaart. En op 10 september wordt de Midnightwalk georganiseerd met muziek, theater en kunst. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp ten behoeve van de kinderarmoede in de gemeente Assen.

De provinciale opening van de Drentse Uitmaand vindt plaats op 9 september tijdens de voorstelling Woeste Gronden in de gemeente Coevorden. Cultuurgedeputeerde Cees Bijl en wethouder Jeroen Huizing geven dan het startschot voor de actiemaand. Woeste Gronden is een muzikaal spektakel van BUOG en speelt zich af op een boorlocatie bij ’t Haantje.

Een overzicht van de activiteiten in de Drentse Uitmaand is te vinden op www.drentseuitmaand.nl. De Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.