Crowdfunding voor grote speeltuin in Kloosterveen geopend

Er komt een nieuwe grote speeltuin in Assen. Er is een stichting voor opgericht met 5 bestuursleden uit de wijk, ondersteund door Mijn Buurt Assen. Recreatiegebied Zeijerveld (bij de skatebaan) is de aangewezen locatie voor de speeltuin. Deze locatie is bedoeld voor recreatie, dus deze speeltuin sluit daar goed bij aan.

Foto © Aangeleverde foto

Schapen geweerd
De locatie wordt de komende maanden geschikt gemaakt voor de speeltuin. Er komt een hekwerk en de schapen worden geweerd in dit stuk. Daarnaast wordt de locatie toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De opening van de speeltuin staat op dit moment gepland voor april 2020.

Financiële bijdrage van bewoners gevraagd
De eerste €25.000,- wordt verzorgd door Mijn Buurt Assen. Dit bedrag is nog niet voldoende voor een grote speeltuin. Een speeltuin (en de certificering en het onderhoud) kost veel geld. Op dit moment worden subsidieverstrekkers aangeschreven en wordt gezocht naar bedrijven uit Assen die de speeltuin willen sponsoren.

Crowdfunding voor bewoners geopend
Wendy Oude Veldhuis, voorzitter Stichting Speeltuin Kloosterveen: “Een speeltuin bouw je niet ‘zomaar even’. Inmiddels zijn we al maanden met een enthousiast team van vrijwilligers aan de slag om een te gekke plek te bouwen voor gezinnen met kinderen. Met de donatie van Mijn Buurt Assen hebben we een goede start gemaakt. Maar een grote speeltuin kost veel geld. Daarom vragen we de inwoners van Assen om ook een bijdrage te doen. Wat je maar kunt missen, met alle bijdragen wordt het alleen maar nóg mooier!”.

Bewoners kunnen een bijdrage doen via www.speeltuinkloosterveen.nl en dragen zo bij aan de bouw van de speeltuin in Assen.

Donateurs spelen eerder
Wanneer bewoners een bijdrage leveren aan de crowdfunding zit daar nog een leuk voordeel aan. Omdat donateurs helpen bij de realisatie van de speeltuin, mogen zij eerder komen spelen dan anderen. Oude Veldhuis: “We nodigen alle donateurs uit voor de speciale test-dag waarbij zij al een dag voor de opening mogen komen spelen. Superleuk, want zo ontmoet je gelijk alle andere mensen die ook hebben gedoneerd.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.