Menu Sluiten

Coronavirus houdt lintjesregen in Assen niet tegen

Tien Assenaren krijgen Koninklijke onderscheiding. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Goossem Boers is landelijk de oudste man die een Koninklijke onderscheiding krijgt. In maart van dit jaar werd hij 93. Hij werkte tot zijn pensionering bij de Drentse Vervoer Maatschappij. Vanaf 2000 is meneer Boers penningmeester van de Vereniging Oud Militairen Indië- en Nieuw Guineagangers.

Yvonne Baas-Witkam was onder andere coach/begeleider Lagerhuis bij het Dr Nassau College. Daarnaast is ze al jarenlang als bestuurslid betrokken bij de Vereniging Veilig Verkeer Nederland, waarvan de laatste acht jaar als voorzitter.

Roelfina Prinsen-Veenstra is al bijna 40 jaar vrijwilliger bij Sportclub Bartje. Ze introduceerde bij de sportclub zwemlessen voor kinderen met een beperking.

Geertruida Dijkema heeft zich vele jaren ingezet voor de werkgroep Schildersbuurt Huurwoningen. Tussen 1976 en 2010 was ze betrokken bij de renovatie van de buurt.

Rieuwert Hoogeveen wordt koninklijk onderscheiden voor zijn inzet voor de Stichting Recht uit het Hart. Deze stichting organiseert feestavonden voor mensen met een beperking.

Pieter van der Ploeg heeft in zijn leven een groot aantal vrijwilligersactiviteiten vervuld. Zoals bestuurslid van de gereformeerde kerk vrijgemaakt, vertrouwenspersoon en als diaken en ouderling. Ook was hij vrijwilliger en secretaris van het Politie Mannenkoor.

Het echtpaar Pieter en Janny Post-Wekema krijgt een Koninklijke onderscheiding voor hun inzet voor vrijwilligersactiviteiten bij woonzorgcentrum De Vijverhof. De heer Post ook 45 jaar vrijwilliger bij het TT-circuit.

Het echtpaar Harm Jan en Hanke Scheepstra-Bos zijn onderscheiden voor hun inzet voor de korfbalclub AVO en de Odd Fellows. De heer Scheepstra is vrijwilliger bij AVO en was voorzitter. Mevrouw Scheepstra is sinds 1975 vrijwilliger bij AVO. Ze was secretaris, is barmedewerker en verzorgt de ledenadministratie. Sinds 1982 verricht het echtpaar ook vrijwilligerswerkzaamheden voor de Maria in Campis Rebekkah loge van het filosofisch-humanitaire genootschap Odd Fellows.

Door de situatie rond het Corona-virus is de traditionele lintjesregen in Assen anders verlopen dan in voorgaande jaren. Burgemeester Marco Out benaderde de gedecoreerden vrijdagochtend telefonisch om hen geluk te wensen met hun onderscheiding. Het is de bedoeling om later dit jaar een feestelijke bijeenkomst te houden voor alle gedecoreerden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.