Menu Sluiten

Coronaregels zitten organisatie dwars: dit jaar geen Midnightwalk

De Midnightwalk in Assen gaat dit jaar niet door. Dat heeft het bestuur na overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio besloten. De 13e editie van de Midnightwalk zou op 10 september gelopen worden. “Met een brok in ons keel hebben we toch besloten om het niet door te laten gaan.”

Een eerdere editie van de Midnightwalk
Foto © RTV Drenthe

Door: Esmée Söllner

Tina Boes, voorzitter van de Stichting Midnightwalk Assen, vindt het allemaal heel verdrietig dat het niet door kan gaan: “Wij wilde ons zeker aanpassen aan de huidige coronamaatregelen, maar wel in zo’n vorm dat de Midnightwalk niet zijn karakter verliest. Het is wel een evenement waarbij muziek en cultuur hoort. Als dat niet door kon gaan, dan mist er een belangrijk onderdeel van het evenement.”

‘We waren er klaar voor’

Moes vertelt vol trots dat ze er klaar voor waren, maar helaas werd de vergunning niet positief ontvangen door de gemeente. “Er waren al veel gesprekken geweest met de gemeente. Die hadden nogal wat bezwaren, zoals hoe de anderhalve meter tijdens het lopen en tijdens de acts gegarandeerd konden worden. Ook stelde ze voor om bewegende acts neer te zetten, zodat de wandelaars niet geneigd waren om stil te staan.”

Daar kon de organisatie niet aan voldoen. “Het is onmogelijk om 22 bewegende acts te regelen. Minder optredens is ook niet leuk, want dan loop je daar maar door het donker. We hebben van alles besproken, maar de conclusie was toch dat we het niet door konden laten gaan.”

Toch het goede doel sponsoren

Ondanks dat het wandelevenement niet doorgaat hebben de hoofdsponsor en enkele andere sponsoren het inleggeld toegezegd aan het goede doel waarvoor er gelopen zou worden. “Wij hopen een mooie cheque te kunnen overhandigen aan het goede doel Nationale Fonds Kinderhulp. Dit zal waarschijnlijk plaats vinden om vrijdag 10 september.”

Niet alleen het goede doel wordt gesteund ook komen de sponsoren de organisatie tegemoet. Over de gemaakte kosten, zoals de posters en abri’s die al door heel Assen hangen, gaat de organisatie zich nu buigen. Maar volgens Boes komt dat allemaal wel goed. Ze kijken naar de toekomsten en gaan zich snel focussen op de Midnightwalk van 2022.

Niet nog een alternatieve Walk

Vorig jaar had de organisatie een alternatieve Midnigtwalk georganiseerd. Dat wilde ze dit jaar niet nog een keer doen. “Op een creatieve manier hebben we vorig jaar toch wat kunnen doen voor het goede doel. We wilde onze kop niet laten hangen en kwamen we met een alternatief, maar dat gaan we niet voor de tweede keer doen.”

Het evenement wordt georganiseerd door de Rotaryclub Assen-Noord. Zij laten weten dat de meer dan zeshonderd ingeschreven deelnemers hun inschrijfgeld van 10 euro terug krijgen, al zal dit wel wat tijd in beslag nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.