Menu Sluiten

Coronabesmettingen in azc Assen

Maatregelen worden getroffen

In het azc in Assen zijn meerdere mensen positief getest op het coronavirus. In totaal gaat het om 35 bewoners en een medewerker. Besmette en mogelijk besmette personen zijn in het azc in isolatie en quarantaine geplaatst.

Foto (c) Archief

Om besmette en mogelijk besmette personen van elkaar te kunnen scheiden, zijn daarnaast verschillende ruimtes in het azc geschikt gemaakt om de positief geteste personen te kunnen isoleren. Nadat de te nemen maatregelen aan hen zijn uitgelegd, zijn de betreffende bewoners vandaag naar deze ruimtes in het azc overgeplaatst.

COA, GGD Drenthe en Veiligheidsregio Drenthe werken intensief met elkaar samen om een verdere uitbraak van het virus te voorkomen. Zij staan in nauw contact met elkaar over te treffen maatregelen. Ook worden kwetsbare bewoners van het azc uit voorzorg getest. In samenspraak met GGD Drenthe en Veiligheidsregio Drenthe wordt nu nauw gemonitord welke vervolgstappen er moeten worden genomen.

Het azc in Assen heeft 1.000 opvangplaatsen, en telt momenteel ongeveer 950 bewoners.

Ook in de azc’s in Hoogeveen en Zweeloo zijn enkele bewoners besmet. Het gaat om een gering aantal. Ook daar zijn bewoners in isolatie en quarantaine geplaatst om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Het COA heeft op alle opvanglocaties in Nederland maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo zijn de groepsactiviteiten aangepast en worden alle mogelijke middelen in om bewoners op de hoogte te houden van de richtlijnen. Bij (vermoeden van) een coronabesmetting worden bewoners zoals in Assen in isolatie/quarantaine geplaatst en werkt het COA nauw samen met GGD, gemeente en betreffende veiligheidsregio om verdere besmettingen te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.