Menu Sluiten

Corona stilte goede gelegenheid breedplaatvloeren in DNK aan te pakken

Vanaf begin mei tot half juni vinden herstelwerkzaamheden plaats aan de vloeren van De Nieuwe Kolk [DNK]. In deze periode worden de vloeren geïnspecteerd en versterkt. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Eigenaren De Nieuwe Kolk, waaronder de gemeente Assen.

Aanleiding     Mei 2017 is een in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport ingestort. Dit incident heeft een landelijk onderzoek in gang gezet naar de oorzaak. Op basis hiervan is geconcludeerd dat een bepaald type breedplaatvloer extra kwetsbaar is voor het ontstaan van gebreken. Ook in het gebouw van De Nieuwe Kolk zijn dergelijke breedplaatvloeren toegepast. Er is geen direct risico op gevaar, maar er is wel besloten preventieve aanpassingen uit te voeren.

Corona stilte     De instellingen en bedrijven in het gebouw (DNK, Drents Museum, Biblionet Drenthe en ABN AMRO) zijn vanwege de Corona crisis gesloten en ontvangen nog geen bezoekers. Hiermee wordt van de nood een deugd gemaakt en worden de aanpassingen nu uitgevoerd. Enige overlast voor gebruikers, bewoners en bezoekers is onvermijdelijk, maar wordt zoveel mogelijk beperkt. De kosten van de werkzaamheden bedragen tussen de twee en drie ton.

Activiteiten hervatten     Het herstelwerk wordt in opdracht van BAM Bouw en Techniek regio Noord uitgevoerd. Het bouwbedrijf denkt de werkzaamheden vlot te kunnen uitvoeren, ook omdat er in deze tijd van corona geen bezoekers zijn in De Nieuwe Kolk. In verband met de hinder gebeurt het boren, onderdeel van de reparatie, alléén tussen 8.00 en 13.00 uur. De boorwerkzaamheden zijn nodig om ankers te kunnen bevestigen. De eigenaren en gebruikers van De Nieuwe Kolk trekken samen op om alle huurders en betrokkenen te informeren en vragen te beantwoorden.


Alle partijen hopen de activiteiten daarna weer snel te kunnen hervatten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.