Communicatiestudenten Windesheim organiseren campagne socialbesitas

Zet het uit, maak het mee!

Acht eerstejaars communicatiestudenten van het Windesheim in Zwolle organiseren op 16 mei een campagne over socialbesitas. De naam van de campagne is: Offline! en de slogan luidt: zet het uit, maak het mee!

Deze campagne wordt gehouden op het CS Vincent van Gogh in Assen. Hiermee willen de communicatiestudenten de middelbare scholieren laten nadenken over de realiteit tegenover de online wereld.

Foto © eigen foto

Socialbesitas is het verschijnsel waarbij jongeren continu bezig zijn met informatie afkomstig van social media. De jongeren voelen constant druk om altijd in contact te zijn met vrienden via social media. Om deze druk deels te verlagen, voeren de communicatiestudenten ‘Offline!’ uit. Met deze campagne willen de studenten de middelbare scholieren bewust maken van de keerzijde van social media. Hierdoor laten zij de scholieren nadenken over de realiteit tegenover de online wereld.

Informatie campagne
De campagne bestaat uit presentaties, offline spellen, winacties en er is een stand aanwezig. De communicatiestudenten verzorgen korte presentaties over socialbesitas en laten demiddelbare scholieren meedenken over hoe het offline ook leuk kan zijn. De offline spellen bestaan onder andere uit samenwerkingsspellen en foto’s maken met zelfgemaakte snapchatfilters. Bij de stand kunnen de middelbare scholieren terecht voor meer informatie over socialbesitas, social media en gamen, maar ook voor verschillende winacties. De instagram-pagina ‘@Comoffline’ biedt meer informatie over de voorbereiding van de campagne en over de dag zelf.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.