College, gemeente subsidieert andere organisaties die het zelfde bieden

Stichting Wij Ruilen en Geven Weg krijgt van de gemeente Assen geen subsidie of een bijdrage in de huur. Het college is van mening dat datgene wat de stichting biedt ook door andere, door de gemeente ondersteunde organisaties, wordt geboden.

Jannie Drenthe (SP) was het niet eens met de beslissing van het college en vroeg een nadere toelichting. Volgens haar zat het probleem vooral in het feit dat deze subsidie aanvraag net buiten alle regelgeving viel. “Maar er wordt geen rekening gehouden met het grote aantal mensen dat bij Wij Ruilen en Geven Weg betrokken is.

Wethouder Mirjam Pauwels gaf toe dat er geen subsidie kaders zijn. En daarom wordt ieder aanvraag afzonderlijk bekeken. Het college is tot de slotsom gekomen dat er in dit geval alternatieven zijn zoals de Voedselbank en Sociale winkels. Zij onderschreef de meerwaarde van Wij Ruilen en geven Weg, maar was van menig dat daar voor het college geen taak lag. “De meerwaarde van een organisatie hangt niet  af van de gemeentelijke subsidie.” 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.