Menu Sluiten

Coalitievorming en financiële tekorten een lastige combinatie

De ambitie van ChristenUnie, GroenLinks, VVD, D66 en SP was om in de raadsvergadering van donderdag 19 december een nieuw bestuursakkoord en de bijbehorende financiële onderbouwing te presenteren. Maar dat gaat dus niet lukken.

Uitgesteld tot 16 januari     Bert Wienen meldt, namens de onderhandelend fracties, dat er de afgelopen twee weekenden onderhandeld is en gesproken is over de toekomst van de stad. Er moeten stevige keuzes gemaakt worden. De komende jaren dreigt er een tekort van ongeveer 11 miljoen euro. “De complexe financiële, situatie vraagt meer tijd.” De onderhandelende partijen “streven ernaar om in de eerste formele raadsvergadering in 2020” een akkoord te presenteren en de nieuwe wethouders te installeren. Dat wordt dus donderdag 16 januari.

Kritische kanttekeningen    Assen is momenteel een stad met een onvolledig bestuur, maar wel met grote problemen. En de fracties vinden het blijkbaar voldoende om alleen de weekenden te onderhandelen. Als eenvoudige Assenaar zou je toch denken dat er dag en nacht onderhandeld wordt om het bestuur weer op orde te krijgen. Maar niet dus!

“Er wordt gesproken over de toekomst van de stad” dat is ongetwijfeld waar. Maar die toekomst is toch wel er nauw verbonden met de belangen van de fracties om het bestuur te vormen. Partijbelang zal dus ook een rol spelen. Er speelt dus meer dan de toekomst van de stad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.