Menu Sluiten

Cityline gaat vanaf 2 juni weer rijden

De gemeente Assen gaat de dienstregeling van de Cityline per 2 juni hervatten. De Citybin reed niet meer sinds 22 maart 2020 in verband met het coronavirus. Er gelden wel een aantal maatregelen om gebruik te kunnen maken van de Cityline. Zo is onder andere het dragen van niet medische mondkapjes verplicht.

Maatregelen     Om de veiligheid van reiziger en de chauffeur te waarborgen, gelden er een aantal maatregelen in de Cityline. Reiziger zijn verplicht om een mondkapje te dragen. Er is een afscheidingsscherm tussen de chauffeur en de reizigers. Alle hygiëne en schoonmaak maatregelen blijven gelden. Contante betaling is niet mogelijk, reizigers kunnen alleen contactloos pinnen. In de bus is aangeven waar een reiziger wel of niet mag zitten. 

Maximum aantal reizigers     In het openbaar vervoer is de afspraak dat de gemiddelde maximale bezetting 40 % is van de gebruikelijke capaciteit. Voor de Cityline betekent dit dat er in een gemiddelde rit vooralsnog maximaal drie reizigers in de bus mogen worden vervoerd. In de bus zullen twee stoelen worden afgeplakt. De chauffeurs houden scherp in de gaten hoeveel mensen er gemiddeld genomen meereizen met de Cityline. Als blijkt dat er behoefte is aan extra capaciteit, dan worden daar voorzieningen voor getroffen, zodat passagiers niet lang hoeven te wachten.

Aan de dienstregeling wordt met ingang van 2 juni een halte toegevoegd. De halte komt in de wijk Diepstroeten ter hoogte van café Lombok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.