Menu Sluiten

CDA wil aanpak sluipverkeer over de doorfietsroute

Verkeersborden geven aan dat de reeds aangelegde doorfietsroute tussen de Taarlose en Oudemolense brug alleen door fietsers mag worden gebruikt. Voor bestemmingsverkeer wordt een uitzondering gemaakt. De CDA fractie heeft vastgesteld dat veel automobilisten deze doorfietsroute als sluiproute gebruiken.

“Wij maken ons daar zorgen om,” zegt CDA woordvoerder Anna Hendrikse. Vooral over het Asser traject, in het bijzonder het gedeelte tussen de driesprong van het kanaal en de Lonerbrug. Voor auto’s is dit gedeelte van de doorfietsroute een aantrekkelijk en snel alternatief. Want daardoor worden twee onoverzichtelijke tunnels vermeden.

“De kans bestaat dat naast snelle fietsers, wandelaars, hardlopers etc. ook auto’s volop van dit traject gebruik gaan maken. Dat vraagt om ongelukken!” zegt Hendrikse.

Afgesproken is dat landbouwvoertuigen gebruik moeten kunnen maken van de route wanneer dit nodig is. “Maar voor automobilisten is dit traject niet nodig. Hulpdiensten zijn uiteraard uitzondering die deze regel bevestigen,” betoogt Hendrikse.

Wij willen van het college weten, welke concrete maatregelen er worden genomen om auto’s op dit traject tegen te gaan. “Het blijkt immers dat alleen het plaatsen van verkeersborden geen zin heeft.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.