CDA vraagt zich af of de gemeente wel wat doet aan de bestrijding van de eikenprocessierups?

De eikenprocessierups is de laatste dagen veel in het nieuws. De populatie is dit jaar zelfs verdriedubbeld. “En dat merken we ook in onze groene gemeente. We zien steeds meer bomen met waarschuwingslinten,” zegt Anna Hendrikse van de CDA fractie. Zij wil van het college meer informatie over het bestrijdingsbeleid.

Bestrijding     De CDA fractie vraagt zich af of er wel een bestrijdingsbeleid is tegen de eikenprocessierups in de gemeente Assen. En dat is volgens Anna Hendrikse wel gewenst. “De haren van deze rups kunnen jaren actief blijven en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen voor mens en dier.”

Preventief beleid     Hendrikse wijst er op dat er een aantal manieren om de rups te bestrijden. Preventie is natuurlijk het beste, dan wordt er voor gezorgd dat de rupsen zich niet gaan nestelen in bomen. Ook kan het beleid gericht zijn op vogels die de rupsen opeten. En tenslotte kunnen specialisten ingezet worden om de rups te verwijderen. “Wij willen weten waar het college op inzet en op welk beleid dat is gebaseerd,” betoogt Hendrikse. “De CDA fractie maakt zich grote zorgen over de steeds groter wordende populatie, het gebrek aan specialisten om de rups te verwijderen en de gezondheidsrisico’s waar aan onze inwoners en dieren aan blootgesteld worden.”

Daarom wil de CDA fractie we ook weten welke maatregelen er de komende jaren worden genomen om de ontwikkeling van de rups te beperken? 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.