CDA vertrouwt informatie achteraf niet en stemt tegen kleedkamers ACV

De gemeente is bereid € 571.000 beschikbaar te stellen aan ACV om nieuwe kleedkamers te bouwen. In dat bedrag is de overdracht van de tribune van de gemeente aan ACV ook opgenomen. Het CDA vond dat door de gekozen constructie de raad haar controlerende rol niet waar kon maken en stemde tegen.

Ronald Witteman (CDA) vroeg zich af waar de raad mee instemt. Welke afspraken zijn gemaakt met ACV, hoe zit het met de BTW. Al die afspraken worden pas na het besluit door de raad aan de raad aangeboden. Wat blijft er over van onze controlerende rol, vroeg Witteman zich af.

Martin Rasker (VVD) stelde vast dat de bouw van de kleedkamer noodzakelijk is. Het voordeel van deze constructie is dat de € 571.000 het maximale bedrag is. De uitleg van de wethouder over de afspraken met ACV waren voor de VVD voldoende.

Luc Rengers (PvdA) wilde weten of er sprake is van erfpacht, als de gebouwen van ACV zijn en de grond van de gemeente. Hij prees het maatwerk dat de gemeente leverde ten opzicht van ACV.

Wethouder Bob Bergsma zei dat de raad ja zou zeggen tegen een investeringskrediet, maar dat het geld beschikbaar wordt gesteld aan ACV om de bouw uit te voeren. Alle afspraken met ACV zullen in een overeenkomst worden gegoten en aan de raad worden aangeboden. De grond is van de gemeente, maar wat er op staat is van ACV, daarom is er geen sprake van erfpacht, maar van recht van opstal.

Bij informatie achteraf is het voor de raad niet mogelijk haar controletaak uit te voeren, aldus Witteman, daar stemde de CDA fractie tegen het voorstel. Het voorstel werd, met 30 stemmen voor, aangenomen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.