CDA maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van de doorfietsroute in Assen

Er wordt hard gewerkt aan de doorfietsroute Assen-Groningen. Onlangs is er een inloop avond geweest voor belangstellenden. Het CDA heeft die avond geconstateerd dat er onder Assenaren nog veel vragen zijn betreffende de veiligheid. Het CDA vraagt het college om opheldering c.q. een nadere toelichting.

Geluidloze pedelecs De speed pedelecs, omdat die 45 kilometer per uur halen en nagenoeg geruisloos zijn. “Daardoor kunnen ze soms pas laat worden opgemerkt door andere verkeersdeelnemers,” zegt CDA woordvoerder Anna Hendrikse. “Inwoners maken zich daarom zorgen over waarborging van de veiligheid.”

Schapenkeutels     Van april tot en november graast er een schaapskudde in de Landjes. Daardoor is het land niet meer bruikbaar voor hondenbezitters. Honden kunnen namelijk ernstig ziek worden van schapenpoep. De hondenbezitters stellen als alternatieve uitlaat plek voor, “een route aan te leggen in het bosje tussen de Enkeerdbrug en de driesprong, waar hondenbezitters dan met hun hond aan de lijn langs de doorfietsroute naar toe kunnen wandelen. Een route voor hondenbezitters tussen de Enkeerdbrug en de driesprong zou een goede oplossing zijn,” aldus Anna Hendrikse.

Alternatieve route     Inwoners van westelijke wijken als het Noorderpark, Kloosterveen, Peelo, Pittelo en een gedeelte van de inwoners van Marsdijk zullen niet over dit traject gaan fietsen, maar de doorfietsroute op een ander punt oppakken. Daardoor zal het traject in de Gemeente Assen minder fietsers hoeven te verwerken. De CDA fractie vindt de doorfietsroute een mooi alternatief om duurzaam naar en van Groningen te fietsen. Echter maken we ons ook ernstig zorgen over de aanleg van de doorfietsroute in onze gemeente. “Wij willen van het college weten of “een alternatief voor de doorfietsroute van Taarlo naar de Lonerburg mogelijk is. Dat zou bijvoorbeeld over reeds bestaande asfaltwegen kunnen worden uitgewerkt” zegt Anna Hendrikse. “Daardoor zou ook op onderhoud bespaard kunnen worden.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.