Menu Sluiten

CDA-fractie, bijstandsuitkeringen koppelen aan de menselijke maat

“Wij zijn van mening dat de menselijke maat bepalend moet zijn voor beoordeling van aanvragen en behandelen van hulpvragen in welke vorm dan ook,” zegt CDA-fractievoorzitter Ronald Witteman. De boodschappen die een bijstandsgerechtigde van haar moeder kreeg in een andere gemeente, heeft het CDA de ogen geopend. De CDA-fractie wil weten hoe het Asser college zich opstelt.

Harde lijn?     “Het CDA begrijpt dat er regels zijn om orde te houden in de chaos die wij als overheid hebben veroorzaakt in regeltjesland.” Regels moeten mensen houvast geven in rechten maar ook in plichten. “Maar onze indruk is dat de wijze van toepassen niet altijd volgens de maatstaaf van medemenselijkheid gaat, maar volgens de harde lijn.” De CDA-fractie gaat ervan uit dat binnen Assen zaken goed geregeld zijn, maar heeft, gezien de ernst van de gevolgen voor de burgers, het college vragen gesteld.

Menselijke maat     Het CDA vraagt het college inzicht te geven op de wijze waarop wordt omgegaan met de regels en of zich in Assen problemen hebben voorgedaan zoals gemeld in de media. Wij willen ook weten hoeveel bezwaren zijn aangetekend tegen beslissingen van de gemeente die “te maken hebben met verschil in interpretatie van de regels.” Het gaat erom hoe die verschillen van inzicht zijn opgelost. “prevaleerde de menselijke maat of het strikt toepassen van regels,” betoogt Witteman. En wij willen ook weten “hoe de gemeente omgaat met de menselijke maat en of dat de handhaving van de regels beïnvloed,”

“Het CDA wil dat Assen een zorgzame en zorgvuldige gemeente is met een menselijke maat,” zegt Witteman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.