Menu Sluiten

CDA, er moet harder opgetreden worden tegen overlast en vandalisme!

“Waar eindigt het vandalisme in kloosterveen? Nu er in de parkeergarage van het winkelcentrum Kloosterveste een 45 kilometer autootje op zijn kop is gezet en onlangs een auto door met vuurwerk werd bekogeld en vlam vatte,” vraagt een boze Ronald Witteman (CDA) zich af.

Harder optreden     De bewoners zijn verontrust en vragen zich af “waar dit eindigt.” Een veel gehoorde noodkreet is, “wanneer wordt er nu eindelijk eens iets gedaan?” De CDA-fractie heeft op 8 december over deze problematiek ook al vragen gesteld aan het college. En ook de lijst Deen heeft aandacht gevraagd voor de overlast in Kloosterveen. De toegezegde dagelijkse patrouilles kunnen blijkbaar niet voorkomen dat er steeds zwaardere incidenten plaatsvinden. “Het wordt nu tijd om harder op te treden tegen dit ongewenste gedrag. Het college moet een lik op stuk beleid gaan voeren, ” zegt Witteman.

Concrete stappen     De CDA-fractie vraagt zich af of het college al iets heeft gedaan om deze incidenten aan te pakken. “En wat gaat het college nu concreet doen om dit soort incidenten te voorkomen. Het college moet de wijkagent inzetten om de veroorzakers van deze overlast op te sporen. En wij vinden dat hier een rol ligt voor Vaart Welzijn,” betoogt Witteman. “Mogelijk dat dan met deze notoire veroorzakers een gesprek kan worden aangegaan.”

Het CDA maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de inwoners van Assen en wil nu eindelijk actie van het college!