Menu Sluiten

CDA, Assen een veilige stad, staat haaks op de realiteit!

“Er is sprake van toenemende criminaliteit en overlast in de Gemeente Assen,” constateert Anna Hendrikse (CDA). De bedreiging door iemand met een pistool in het Anne Frank Park in Marsdijk is voor het CDA de reden om aan de bel te trekken. “Het beleid Assen een veilige stad staat haaks op de toenemende criminaliteit.”

Toename misdrijven     Het CDA stelt vast dat de criminaliteit toeneemt. Dit is niet de eerste keer dat criminaliteit zich voordoet in het Anne Frank Park. “Nu ging het om geld en vorig jaar werd mishandeld en zijn horloge afhandig gemaakt,” zegt Hendrikse. Er zijn dit jaar al diverse overvallen geweest, met geweld en wapens. Het aantal geregistreerde misdrijven neemt toe, er zijn meer straatroven en vernielingen dit jaar. De overlastcijfers nemen, vergeleken met 2018 en 2019, behoorlijk toe. Ook in Kloosterveen is er dit jaar veel overlast.

Veiligheid kerntaak     In de begroting betoogt het college, dat Assen een veilige stad is en blijft. Veiligheid is een kerntaak van de lokale overheid. Het algemene beeld is dat de criminaliteit in de stad daalt, maar dat de overlast stijgt. “Maar wij herkennen het beeld van afnemende criminaliteit niet. Het aantal geregistreerde misdrijven neemt volgens cijfers van de politie namelijk toe,” aldus Hendrikse.

Toenemende overlast     Het College erkent dat overlast toeneemt. Het CDA stelt vast dat medewerkers van de handhaving en wijkagenten druk bezig zijn om de overlast te beperken. “Maar handhaven is achteraf. Wat het CDA betreft moet het college kansen pakken om overlast vooraf terug te dringen. “Maar welke stappen neemt het College om de overlastcijfers terug te dringen?” vraagt Hendrikse zich af.

Zwaarte criminaliteit    Veiligheid is één van de prioriteiten van het CDA Assen. “Wij willen van het college weten hoe komt dat er een beeld geschetst wordt van afnemende criminaliteit, terwijl de tabellen een andere werkelijkheid laten zien,” betoogt Hendrikse. “Wij vragen ons af of het college zich wel bewust is het feit dat de zwaarte van de criminaliteit in de gemeente toeneemt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.