Carrièrecompetitie voor techniekstudenten

Inschrijving is gestart

Is carrière maken in de hightech je droom? Kom dan stagelopen of afstuderen bij een van hightechbedrijven van Innovatiecluster Drachten. Gewoon, omdat je serieus werk wilt maken van je loopbaan. Om je aan zo’n prachtig bedrijf te koppelen, organiseren wij op zaterdag 25 mei bij Resato International in Assen speciaal voor jou de High Tech Career Competition (HTCC).

Foto © Aangeleverde foto

De bedrijven van Innovatiecluster Drachten presenteren tientallen stages, afstudeeropdrachten en traineeships op elk niveau. Een betere plek om je stage of afstudeeropdracht te kiezen is er volgens Joost Krebbekx, programmamanager van Innovatiecluster Drachten, dan ook niet. ,,Het programma bestaat uit een ‘matchmaking’ tussen studenten en de mooiste technische stages en afstudeeropdrachten van Noord-Nederland. Voor studenten is dit dus een efficiënt moment, want er is veel keuze in korte tijd. Bovendien is de kans groot dat ze na afloop met een stagecontract of afstudeeropdracht naar huis gaan.’’

Hoe werkt de HTCC?
Twee uur lang vinden er ‘speedsollicitaties’ plaats tussen bedrijven en studenten, gericht op een stage of afstudeeropdracht. De stages en opdrachten staan op CareerUp en de website van Innovatiecluster Drachten. ,,Studenten kunnen zich inschrijven via onze website en meteen de stages en afstudeeropdrachten bekijken. Hoe eerder je je inschrijft, des te groter de kans dat je terechtkomt op de stageplaats van je dromen’’, aldus Krebbekx. Natuurlijk kunnen studenten zich inschrijven voor meerdere stages, want tijdens de sollicitatiegesprekken wordt uiteindelijk de keus gemaakt.

Waarom de HTCC?
Omdat het belangrijk is dat studenten na hun technische opleiding in Noord-Nederland blijven werken organiseert Innovatiecluster Drachten de HTCC dit jaar voor de tweede keer. Krebbekx: ,,We willen laten zien welke prachtige mogelijkheden er zijn voor een technische carrière. We hopen zo niet alleen de relatie tussen onze bedrijven en opleidingen te verstevigen, maar ook een bijdrage te kunnen leveren aan behoud van technische talenten voor Noord-Nederland.’’ De HTCC is onderdeel van het Noordelijke programma van de landelijke Dutch Technology Week (http://Dutch Technology Week  )van 20 tot en met 25 mei.

Innovatiecluster Drachten
Innovatiecluster Drachten is een samenwerking van 19 hightechbedrijven in Noord-Nederland. Circa 3.800 medewerkers werken aan producten en diensten in meer dan 100 landen en leveren bovendien jaarlijks 50 productinnovaties.

High Tech Career Competition
Datum: zaterdag 25 mei 2019
Tijd: 10.30 tot 12.30 uur
Locatie: hightechbedrijf Resato International, Duitslandlaan 1 in Assen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.