Menu Sluiten

Carolien Sikkenk geeft fotoworkshop in Drents Museum

Kunstenaar Carolien Sikkenk is zaterdag 19 februari om 14:00 te gast in het Drents Museum waar ze een fotoworkshop zal geven. De kosten voor de workshop bedragen 10 euro per persoon inclusief koffie/thee en een lekkernij (exclusief entree). 

Foto © Carolien Sikkenk

De fotoworkshop start met een introductie. Sikkenk geeft handige tips en tricks voor het maken van krachtige portretfoto’s. Aansluitend gaan de deelnemers met hun eigen camera’s zelf aan de slag met het maken van zelfportretten en krijgen ze feedback van de fotograaf en mededeelnemers. De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Vóór de workshop bezoeken de deelnemers de tentoonstelling Viva la Frida! op eigen gelegenheid. Deelnemers kunnen kiezen voor binnenkomst om 12.00, 12.30 of 13.00 uur. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via https://drentsmuseum.nl/nl/activiteiten/te-gast-carolien-sikkenk

Carolien Sikkenk

Sikkenk raakte geïnspireerd door Frida Kahlo en maakte een fotoproject met verschillende, krachtige vrouwen.Op vakantie in Mexico zag Carolien Sikkenk op straat overal de kunstige graffiti met de beeltenis van Frida Kahlo. Dat inspireerde haar voor het maken van een fotoproject met krachtige vrouwen uit verschillende continenten. Sikkenk ging zich verder verdiepen in de symboliek achter de kledingstijl en schilderijen van Frida Kahlo. Deze symboliek komt dan ook op allerlei manieren terug in de foto’s. Zo kleedde Frida zich bewust in de kleurrijke traditionele Mexicaanse kledingstijl van de Tehuana-vrouwen.

Het vak ‘fotografie’ heeft Sikkenk geleerd aan de Fotoacademie in Amsterdam waar ze van 1994 tot 1998 studeerde. Na haar studie volgde ze verschillende masterclasses op het gebied van portret- en reclamefotografie bij onder andere Kees Tabak, Paul Huf en Carli Hermes. Naast haar werk voor magazines, artiesten en NGO’s als Warchild, maakt ze vrij werk waarmee ze exposeert in binnen- en buitenland.

Drents Museum

De fotoworkshop wordt gegeven naar aanleiding van de Viva la Frida! tentoonstelling. Voor deze tentoonstelling zijn voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties samen te zien. Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo is nog tot en met 27 maart 2022 te zien in het Drents Museum.