Menu Sluiten

Campis

Met grote belangstelling heeft het bestuur van het Drents Schildersgenootschap kennis genomen van het initiatief van een groep Assenaren om onder de naam ’Campis’ een organisatie op te richten met als doel het tentoonstellen van hedendaagse beeldende kunst in deze stad, liefst in een eigen gebouw. 

Wij juichen dit initiatief van harte toe, maar willen wel een kanttekening maken bij de inhoud van hun manifest. De indruk wordt daarin gewekt dat er na de sluiting van KINK geen enkele plek meer in Assen is, buiten het Drents Museum, waar hedendaagse kunst wordt getoond.


Foto (c) Aangeleverde foto

Daarbij wordt geheel voorbijgegaan aan het feit dat het DSG al sinds 2016 in de galerieruimte van Warenhuis Vanderveen tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst organiseert, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. In de afgelopen jaren heeft het DSG daar jaarlijks zo’n zes exposities gehouden, waarin niet alleen werk van kunstenaars uit de eigen regio maar ook uit andere delen van ons land was te zien. De gemeente Assen heeft de waarde hiervan onderkend en het DSG in dit en het vorige jaar daarvoor subsidie verleend.

Nadat door de corona-crisis de meeste andere expositiegelegenheden gesloten werden, was en bleef de DSG-galerie de enige ruimte in Assen waar nog kunst werd getoond. Op dit moment is nog de tentoonstelling met werk van nieuwe leden te zien, die tot 27 juni is verlengd, maar nu de lockdown in ons land wat versoepeld wordt, zal er daarna een nieuwe tentoonstelling worden ingericht met werk dat geïnspireerd is op de gebeurtenissen uit de afgelopen periode. Wij houden u op de hoogte, maar kijk ook eens op onze website: www.drentsschildersgenootschap.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.