Cam Penner & Jon Wood: twee alleskunners in Amen

De Canadees Cam Penner en zijn muzikale partner – en landgenoot – Jon Wood zijn twee alleskunners. Ze bespelen een uitgebreid scala aan instrumenten, soms zelfs meerdere tegelijk. Op die manier slagen ze er in om zijn tweeën een rijk bandgeluid te creëren.

Foto © Aangeleverde foto

Cam Penner is de singer-songwriter van het duo. Hij groeide op in een Mennonietengemeente in Manitoba, waar de ouders een illegale kroeg runden en opa drank stookte van zijn eigen frambozen.  Op zijn negentiende vertrok Cam Penner naar Chicago. Hij runde er een gaarkeuken en werkte in een vrouwenhuis. Daarna keerde hij terug naar Canada en was hij nog eens dertien jaar in de daklozenopvang actief. Al dat sociale werk inspireerde hem bij het schrijven van zijn liedjes. Die songs zijn indringend, een tikkeltje vuig, soms dreigend. Maar het repertoire bevat ook ballads, vol eenzaam verlangen.

De muziek van Cam Penner en Jon Wood kan omschreven worden als intense folk, soms klein en akoestisch, dan weer ruim en uitbundig met nummers die je kunt vangen onder de term countryblues. De bebaarde Cam Penner beschikt over een volle warme stem, met een rafelig randje. Samen met Jon Wood was hij in 2016 ook al in De Amer. Ze zijn niet voor niets teruggevraagd.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Cam Penner & Jon Wood (Folk/Countryblues)

De Amer in Amen

Vrijdag 15 februari 2019

Aanvang: 20.00 uur

Entree : € 19,00

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.