Café de Pimpelaar maakt plaats voor woningen

Woningcorporatie Actium Wonen wil op de plaats waar tot voor kort het bekende sportcafé De Pimpelaar stond een complex energiezuinige woningen bouwen. De gemeenteraad stemde donderdag in met het daarvoor gewijzigde bestemmingsplan.

Martin Rasker (VVD), Henri Ploeg (PvdA) en Bob Bergsma (D66) waren blij met deze nieuwbouw en stelden vast dat deze ontwikkeling prima paste in het project ‘Blauwe As.’ Het weer bevaarbaar maken van het kanaal. Bob Bergsma vroeg zich af of verhoogde geluidsbelasting geen overlast veroorzaakte voor de bewoners. Henri Ploeg stelde voor de parkeergelegenheid onder het complex te realiseren.
Wethouder Albert Smit zei ook blij te zijn met de plannen van Actium en stelde vast dat de raad met dit bestemmingsplan zou instemmen.
De geluidsbelasting zal geen problemen veroorzaken bij de bewoners. Actium zal de bewoners tegen deze overlast beschermen door het gebruik van daartoe geschikte bouwmaterialen.

Actium Duurzaamheid is bij Actium een belangrijk uitgangspunt. Er worden duurzame materialen gebruikt en op het platte dak worden zonnepanelen geplaatst. De auto’s onder het complex parkeren is fraai maar duur. En die oplossing zou de woningen te duur maken om nog in de categorie sociale woningbouw te vallen.
In de volgende raadsvergadering zal het bestemmingsplan Het Kanaal als hamerstuk geagendeerd worden.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.