Menu Sluiten

Buurtbussen in Groningen en Drenthe starten per 1 maart deels weer op

De buurtbussen in Groningen en Drenthe en ook de stadsbus in Delfzijl, die gereden worden door vrijwilligers, starten langzaam aan weer met rijden. Het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs gaan per 1 maart weer deels open. De bussen zijn inmiddels corona-proof gemaakt met kuchschermen en geavanceerde ventilatie. Bovendien zijn ze voorzien van een pinapparaat. Contant betalen kan niet meer. Veel bussen starten per 1 maart, maar een aantal bussen start een week later of nog niet. Ook kan het zijn dat de dienstregeling anders is dan voorheen.

Foto © Aangeleverde foto

Voorzorgsmaatregelen
Voor de veiligheid van zowel de passagiers als de chauffeurs gelden onder meer de volgende maatregelen:
 Het dragen van een mondkapje door passagiers is verplicht. Het mondkapje moet al op zijn, voordat men instapt en kan pas af als de passagier de bus verlaat.
 Betalen kan alleen met pin. Contant betalen is niet meer mogelijk.
 Hulp bij instappen en uitstappen door de chauffeur is niet mogelijk door de afstandsmaatregel.
 De bussen zijn voorzien van een kuchscherm bij de chauffeur en een geavanceerd luchtfiltersysteem.

Informatie over de juiste reistijden en ingangsdatum
Niet alle buurt- en stadsbussen rijden weer als voor de coronacrisis. Zo blijven de stadsbussen in Hoogezand en Veendam vooralsnog aan de kant en zijn er buurtbussen die om organisatorische redenen later dan 1 maart van start gaan. Ook niet alle geplande ritten in de daluren kunnen vanaf de start direct worden uitgevoerd.

Het is daarom van belang om na te gaan wat de dienstregeling is per buurt- of stadsbus. Meer informatie hierover staat op www.qbuzz.nl. en www.publiekvervoer.nl . Voor specifieke informatie over de reistijden van de verschillende buurt- en stadsbussen kan contact opgenomen worden met de buurt- en stadsbusverenigingen zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.