Burgemeester Marco Out, Trots op wat we tot stand brachten en daar gaan we mee door

Assen bouwt en werkt aan de toekomst. Dat betekent, dat zaken die in 2014 aan de orde waren en ingang gezet zijn ook in 2015 een grote rol zullen spelen.
Bouwen aan de toekomst kan in Assen heel letterlijk opgevat worden als we kijken naar de bouw en de aanleg van de FlorijnAs en de Stadsboulevard en het weer bevaarbaar maken van het kanaal en de daarbij horende bruggen. En natuurlijk de ontwikkelingen rond het nieuwe Stationsgebied. Al deze projecten zullen slagen omdat ze in gang gezet zijn met de belanghebbenden, zoals de bewoners en de Nederlandse Spoorwegen.
Er bestaat een nauwe band tussen Assen en defensie. Daarom doen we samen met defensie onderzoek naar betere exploitatie mogelijkheden van het kazerne terrein. Over deze operatie JWF wil ik alleen kwijt dat de bondgenoten volgens plan vorderen, aldus een enthousiaste burgemeester.

Ontwikkelingen gaan door
Niet zorgen voor, maar zorgen dat, het motto van het collegeprogramma, betekent volgens burgemeester Marco Out, dat Assen zelf de woningbouw ter hand heeft genomen. Dus we zorgen dat woningzoekenden een woning kunnen vinden en we zorgen dat werkzoekenden in de bouw werkvinden. Maar we zorgen ook dat er het komende jaar een spetterend TT-feest komt.
De ontwikkelingen in Assen staan niet stil. Bijvoorbeeld in het onderwijs, Dr Nassaucollege, sport, het wielercomplex Stadsbroek, en Assen als ‘living lab’ waar de sensortechnologie toepasbaar gemaakt wordt. Innovaties die zorgt dat Assen op eigen benen kan staan.

Continuïteit
De gemeente heeft per 1 januari een aantal nieuwe taken gekregen. Het afgelopen jaar is door de ambtenaren keihard aan de voorbereiding gewerkt. Zorgcontinuïteit voor zorgvragenden was het uitgangspunt. De grote veranderingen zullen betrekking hebben op de Assenaren die zich nieuw aan melden voor zorg. De komende 2 jaar zullen de veranderingen in volle omvang zichtbaar worden. In de derde week van januari valt bij alle huishoudens een informatiefolder op de mat over deze wijzigingen. De veranderingen in Assen, zijn mede mogelijk gemaakt door de gevraagde en ongevraagde adviezen van de Raad voor Cliëntenparticipatie Assen (RCPA) en de Participatieraad. Als dank voor deze inzet overhandigt burgemeester Marco Out het eerste exemplaar van deze folder aan respectievelijk voorzitter mw. Overbeke en voorzitter van Kemenade.
Zogenaamde B.N-ers hebben zich het afgelopen jaar wat laatdunkend uitgelaten over Assen en Drenthe. “Maar wij laten ons niet van de wijs brengen. Wij zijn trots op wat we tot stand gebracht hebben, en daar gaan we mee door. Ik wens de stad en u allen een gezond en voorspoedig 2015.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.