Menu Sluiten

Burgemeester Marco Out weer 6 jaar aan Assen verbonden

In mei 2020 heeft de gemeenteraad geadviseerd burgemeester Marco Out te herbenoemen in Assen. Dit positieve advies is via de Commissaris van Koning Jetta Klijnsma naar Den Haag gegaan. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Koning Willem-Alexander zijn handtekening heeft gezet onder de herbenoeming.

Beëdiging     Door het afleggen van de belofte in een nagenoeg lege raadszaal werd Marco Out weer voor 6 jaar verbonden aan de stad Assen. Jetta Klijnsma feliciteerde Marco Out, de gemeenteraad en de Assenaren met deze herbenoeming. Dat betekent dat de raad en de Assenaren vertrouwen hebben in de burgemeester. Hij is niet alleen iemand die de touwtjes in handen heeft, maar is ook bereid zaken aan anderen over te laten, zoals hij deed tijdens zijn kust-tot-kust-fietstocht door Amerika, “Hij heeft de zaken voor elkaar en vertrouwt mensen.”   

Vertrouwenscommissie     Bert Wienen, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, stelde vast dat burgemeester Out zeer nauw betrokken is bij de stad. Hij zet zich in als een coach, als een trainer, maar ook als bezemwagen om achterblijvers op te pikken. Hij is zichtbaar als het er om gaat Assen op de kaart te zetten en bij heftige incidenten. “Burgemeester Marco Out, de raad en de Assenaren gaan samen voor Assen en dat bindt ons.”

Dankwoorden     Burgemeester Marco Out zei dat hij dubbele gevoelens had. Hij was blij dat hij herbenoemd was, maar de corona-lockdown temperde het feestelijke. “IK ben er trots op dat ik Assenaar ben.” In de afgelopen 6 zes jaar had hij gesproken met betrokken inwoners. De bewoners een podium bieden daar gaat het volgens burgemeester Out om, mensen met elkaar verbinden en goede initiatieven een kans geven. “Maar een podium bieden wil niet zeggen gelijk krijgen.” Hij refereerde aan de bijzondere omstandigheden, waardoor het vieren van 75 jaar bevrijding niet door kon gaan. Maar ook zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe vraagt extra aandacht.  “Ik wil de goede samenwerking met de raad, met het college en de bewoners op dezelfde manier voortzetten om de ambities van deze stad waar te maken.”  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.