Burgemeester Marco Out voorgedragen voor herbenoeming

In de raadsvergadering [7 mei] maakte de voorzitter van de vertrouwenscommissie bekend, dat de raad had ingestemd met de herbenoeming van burgemeester Marco Out. Aan de herbenoeming waren gesprekken tussen burgemeester Out en de vertrouwenscommissie voorafgegaan.

De ambtstermijn van burgemeester Out loopt na 6 jaar op 16 december 2020 af. De vraag is herbenoemen of wegsturen. De vorige burgemeester Sicko Heldoorn werd namelijk niet voorgedragen voor herbenoeming.

Bert Wienen, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, zei dat er goede gesprekken waren gevoerd met burgemeester Marco Out. Gesprekken die uitmondden in het voorstel burgemeester Out voor te dragen voor herbenoeming. In een besloten vergadering heeft de raad daarmee ingestemd. Dit voorstel tot herbenoeming gaat via de commissaris van de koning in Drenthe, Jetta Klijnsma, naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Met de ondertekening van de herbenoeming, door de Koning, is burgemeester Marco Out ook na 16 december 2020 nog 6 jaar burgemeester van Assen.

Burgemeester Marco Out dankte de raad voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij wil zich ook de komende periode vol inzetten voor de stad Assen en de omliggende dorpen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.