Menu Sluiten

Burgemeester Marco Out loopt mee met Serieus Request Lifeline

Op maandag 23 en op dinsdag 24 december loopt het team van NPO 3FM Serious Request door de Drentse gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Assen en Tynaarlo. Bij de tocht door Assen (24 dec. 10.00 – 11.00uur) worden ze vergezeld door burgemeester Marco Out.

NPO 3FM Serious Request The Lifeline zet zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor de slachtoffers van mensenhandel. In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s door het land. Zij lopen in estafettevorm van Goes naar Groningen, waar ze op kerstavond aankomen.

Burgemeester Marco Out loopt mee    Op dinsdag 24 december lopen ze tussen 10:00 – 11:00 uur door Assen. Ook burgemeester Marco Out loopt een stuk mee. Burgemeester Marco Out start met meelopen aan het begin van de Beilerstraat. Dus aan de overkant van de NAM.

Ontmoetingspunten     Op maandag 23 en op dinsdag 24 december lopen ze door de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Assen en Tynaarlo. Op 3FM.nl/chequepoint staan de tijden en locaties van plekken waar de etappes beginnen en eindigen. Daar organiseert 3FM ontmoetingspunten waar je naartoe kunt komen om een cheque in te leveren, een plaatje aan te vragen, merchandise te kopen of gewoon de dj’s en meewandelaars aan te moedigen.


Slachtoffers mensenhandel     In Nederland zijn naar schatting jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel. Het gaat om mannen, vrouwen en kinderen die worden uitgebuit of daarvoor worden geronseld. In Drenthe trekken de 12 gemeenten gezamenlijk op in de aanpak van mensenhandel. Deze gezamenlijke aanpak wordt gecoördineerd en uitgevoerd door een ketenregisseur en een zorgcoördinator.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.